Onze service

Ons motto: betaalbare expertise met een persoonlijke aanpak

Sinds 1995 is Optiek Deruytter een vaste waarde voor degelijk advies en service bij monturen, glazen en contactlenzen. Onze ruime ervaring met oogmetingen, glas- en contactlenstypes, betaalbaar design en professionele technologie laat ons toe om steeds de beste oplossing te vinden voor jouw wensen en budget.
We helpen je graag me het nodige geduld, de glimlach en een persoonlijke benadering op mensenmaat. Je ogen zijn immers een kostbaar goed en verdienen de beste zorgen, stap voor stap:

  • voorafgaand gesprek over je visuele problemen, je leef-/werkomgeving en je voorkeuren (design, budget)
  • uitgebreide oogmeting
  • keuze van de beste oplossing
  • Advies over de mogelijke steun via uw mutualiteit of werkgever
  • Slijpen en montage van het glas
  • Aanpassingsperiode met de nodige garanties
  • Nazorg: gratis aanpassing brilpositie of kleine herstellingen

Oogmeting

Of je nu kiest voor een bril of contactlenzen, alles staat of valt met een correcte oogmeting.  Als gediplomeerd optometrist nemen wij hier graag voldoende tijd voor zodat je op je  “gemak” voelt en de nodige menselijke uitleg krijgt. Indien nodig verwijzen we je natuurlijk door naar je oogarts.
Onze ogen worden ouder en daarom raden wij onze klanten aan om regelmatig de meting opnieuw te doen. Alle gegevens worden vertrouwelijk bijgehouden en zijn dus onmiddellijk beschikbaar bij de volgende aanschaf van een bril, glazen en/of contactlenzen.

Kwalitatieve producten

Optiek Deruytter staat voor een lange termijn relatie met zijn klanten en kiest daarom zorgvuldig partners met dezelfde visie. Dit is de beste garantie voor kwaliteit in materiaal en service. Telkens zich een nieuwe evolutie of trend voordoet in de wereld van de optiek, polsen wij eerst of onze bestaande partners deze evolutie kwalitatief kunnen bieden.

Glas

Het glas in een bril is nog altijd het belangrijkste onderdeel. Hierin adviseren we je best geen compromissen te maken qua prijs/kwaliteit. Daarom beperken we ons tot de 2 beste glas-leveranciers van België : Hoya en Zeiss.
De glazen worden ter plaatse met de beste technologie geslepen, om vervolgens perfect gecentreerd volgens uw ogen in de bril geplaatst te worden.

Monturen

Monturen zijn er natuurlijk in alle kleuren, maten en designs. Van klassiek tot trendy, van gedurfd tot sportief, van betaalbaar tot duur. Op elk potje past een dekseltje. Elk gezicht heeft namelijk een bepaalde vorm, symmetrie, tint, haarkleur, oogkleur, enz. … Ook hierin proberen we advies te geven … al is de klant natuurlijk koning in dit spel en is de spiegel uiteindelijk de ultieme scheidsrechter.
Bij de aankoop van monturen hebben we vooral oog voor een correcte prijs/kwaliteit verhouding en een zo groot mogelijke garantie voor vervangingsonderdelen.
Een bloemlezing van ons aanbod vindt u op onze webpagina Collecties. Je krijgt er alvast een eerste idee de diverse stijlen die we in huis hebben. Het volledige gamma is natuurlijk in de winkel te bewonderen.

Contactlenzen

Contactlenzen vereisen een goede hygiëne door de gebruiker en een professionele opvolging door de opticien. De kwaliteit van de gebruikte producten is hier dus van cruciaal belang om infecties of andere problemen te vermijden. We kiezen daarom voor een directe partnership met topmerken zoals Bausch & Lomb; Alcon; Coopervision.
We begeleiden de klant bij de keuze van de goede lens en vervangschema.

Zonnebrillen

Een goede zonnebril beschermt je ogen tegen de schadelijke UV-straling van de zon. Wij willen met onze collectie echter een stapje verder gaan: behoud van lichtsterkte en kleurcontrasten, goede werking bij hoge of lage temperaturen, gebruik in diverse omstandigheden. Je vindt er dus topmerken als Serengetti, Bollé, G-Star, 3MOMI, … .  Bezoek onze Collecties Pagina